Power Bi maakt jouw bouwproject inzichtelijk

Wat is Power BI?

Power BI maakt jouw bouwproject inzichtelijk door data om te zetten in een overzichtelijk dashboard. Deze data verzamel je uit verschillende gegevensbronnen zoals uit SAP, Primavera p6, Excel, Microsoft Project of AX. Vervolgens maakt Power BI dit visueel, waardoor de belangrijkste prestaties inzichtelijk zijn in één oogopslag. Hoe zet je deze data nuttig in en hoe stuur je tijdig bij?

Hoe maakt Power BI jouw bouwproject inzichtelijk?

Een Power BI dashboard geeft inzicht in de actuele informatie en levert context om bedrijfsbeslissingen te onderbouwen. Voor projecten kun je met Power BI:

  • In één oogopslag zien waar het project naartoe beweegt
  • Toegankelijke dashboards real-time creëren
  • Degelijke datakwaliteit, geen gepruts in Excel meer
  • KPI’s monitoren

Power BI voor bouwbedrijven

Waarom is de inzet van Power Bi interessant tijdens een bouwproject? Tijdens bouwprojecten vinden er vaak verschillende gebeurtenissen plaats die invloed hebben op de voortgang van het bouwproject. Door dit bij te houden geeft het dashboard de inzichten om snel beslissingen te maken en tijdig in te grijpen op deze gebeurtenissen. Meer- en minder werk, vertragingen, voor- en nacalculaties zijn voorbeelden die in een dashboard inzichtelijk naar voren springen voor stakeholders.

In één oogopslag zien waar het project naar toe beweegt

Data van externe partijen (onderaannemers)

Bij bouwprojecten heb je te maken met veel verschillende externe partijen die data uit verschillende databronnen en systemen aanleveren. Deze data verzamel je in Power BI, wat ervoor zorgt dat je grip houdt op data en met het dashboard risico’s in kunt schatten of bij kunt sturen. Power Bi maakt jouw bouwproject inzichtelijk.

Inzicht middels een dashboard is een belangrijke stap richting procesoptimalisatie en controle van het project. De eerste stap hiervoor is het opstellen van meetbare stuurgegevens, dit noemen we KPI’s (kritieke prestatie-indicatoren). Met behulp van KPI’s wordt meetbare data omgezet in juiste besluitvorming die aansluit op het project.

Vijverberg Power BI rapportages

Vijverberg is dé specialist in het beheersen van multidisciplinaire bouw- en constructieprojecten. Onze specialisten verzamelen alle belangrijke data om deze inzichtelijk te maken in een dashboard. We kijken samen welke informatie belangrijk is om zo een interactief dashboard te maken. Je klikt hier zelf makkelijk doorheen en het wordt periodiek geüpdate. Met deze stuurinformatie maak je snel beslissingen om een project bij te sturen.

Onze aanpak

Onze aanpak zorgt ervoor dat je snel een inzichtelijk dashboard hebt. Dit is onze aanpak:

  • Welke stuurinformatie is belangrijk? Samen bepalen we welke informatie nodig is
  • Export van data vanuit eigen systemen
  • Vijverberg structureert de data
  • Data omzetten in dashboard voor stuurinformatie
  • Dashboard inrichten zodat data met één druk op de knop kan worden ververst
  • Continue actuele rapportages

Gerelateerde insights

No results found.