Planningmanagement

Planningmanagement voor bouwprojecten

Vijverberg is uw partner in professionele planningen voor bouwprojecten. Projectplanning is het belangrijkste project beheersingsproces om bouwprojecten op tijd en binnen budget te realiseren. Wij verzorgen de planning over de gehele levenscyclus van bouwprojecten, stellen de planning op in de tenderfases, verzorgen planning en coördinatie tijdens de uitvoering. Daarnaast stellen wij vertragingsanalyses op.

Wat u van ons Planningmanagement kunt verwachten

BPKV & BAFO

Opstellen projectplanning

Actualiseren planning

Voortgangsrapportage

Vertragingsanalyse

Uw partner in Planningmanagement

Wij zijn uw planningspartner tijdens alle fases van bouwprojecten. In de tenderfase ondersteunen wij opdrachtgevers met het maken van de projectplanning voor een succesvolle projectuitvoering. In deze fase ondersteunen wij aannemers met het opstellen van planning voor succesvolle aanbiedingen.

Na gunning werken wij planning verder uit. Tijdens de uitvoering monitoren wij de voortgang, signaleren tijdig afwijkingen en zoeken naar mogelijkheden tot versnelling van de projectplanning.

Bij de commerciële afronding van bouwprojecten is er geregeld discussie over vertraging. Wilt u weten of er recht is op bouwtijdverlenging? Wij maken onafhankelijke vertragingsanalyses.

Onze aanpak

Samen met u bepalen we de eisen aan de planning en aan het planningsproces. Wij nemen de verantwoordelijkheid voor het opstellen van de planning. Vaak combineren wij de planning met de coördinatie tussen de aannemers op bouwprojecten.

Aan de hand van uw wensen maken wij een plan van aanpak. Tijdens de uitwerking van het plan van aanpak maken wij veel tijd voor het creëren van draagvlak, onder andere door het organiseren van Lean sessies. Wij zorgen voor begrijpelijke planningen door toepassing van de nieuwste technieken zoals 4D planningen, draaiboeken en stappenplannen.

Tijdens de uitvoering werken onze consultants vanuit de bouwkeet en verifiëren zelf de voortgang van het werk. Op basis van deze informatie verzorgen wij dagelijkse en wekelijkse coördinatie meetings en management rapportages.

Wij werken met

Teamwork

Samen met uw organisatie vormen wij goed op elkaar ingespeelde projectteams met een drive voor resultaat. Vijverberg toont eigenaarschap voor de projectdoelstellingen. Vijverberg werkt volledig geïntegreerd in uw projectteam.

Heeft uw project meer nodig dan alleen ondersteuning op het gebied van Planning Management? Vijverberg biedt ook multidisciplinaire teams én specialisten voor uw inkooptrajecten, het opstellen van de contracten, het in kaart brengen en managen van risico’s en kosten en data.

Daarnaast bieden wij onafhankelijke expert rapporten op het gebied van bouwtijdvertraging en kosten.

Uitgelicht project

Greenpoint Valley: De eerste groene ammonia hub van Noordwest Europa

Vesta Terminals wil een bestaande opslagfaciliteit renoveren en uitbreiden met als doel de eerste groene ammonia hub “Greenpoint Valley” in Noordwest-Europa te worden. De ontwikkeling van de groene ammonia- en waterstof zal de leveringszekerheid in Europa versterken.

Planning team

Guido Gielen MSc

Guido Gielen MSc

Director Planning & Risk Management

Kiki Klee MSc

Kiki Klee MSc

Senior Planning Consultant

Rens van Arkel MSc

Rens van Arkel MSc

Senior Planning Consultant

Wouter Mol

Wouter Mol

Senior Planning Consultant

Benieuwd naar wat onze teams allemaal nog meer kunnen?
Liever direct contact opnemen?