Cost Management

Cost Management voor projecten

Vijverberg is uw partner in de financiële bewaking van projecten. Wij ondersteunen in de tenderfase bij het opstellen van de begroting en bewaken het budget tijdens de uitvoering. Wij leggen de relatie tussen fysieke en financiële voortgang van het project, zodat een integrale opvolging van planning en budget optimaal mogelijk is. Daarnaast zetten wij onze expertise in voor de financiële onderbouwing van meer- en minderwerken en vertragings- en inefficiëntie claims.

Wat u van ons Cost Management kunt verwachten

Opzetten van de begroting

Budgetbewaking tijdens de uitvoering

Actualiseren van de forecast

Opstellen van de projectrapportages

Ondersteuning bij meer- en minderwerken & Claims

Uw partner in Cost Management

In de tenderfase ondersteunen wij opdrachtgevers en aannemers bij het opstellen van de projectbegroting. Dit is voor een opdrachtgever een belangrijke basis voor een investeringsbeslissing. Aannemers beslissen hiermee of ze aanbieden op het project en voor welke prijs.

Tijdens de uitvoering bewaken wij het budget en leggen wij de relatie met de voortgang van het project. Zo signaleren wij afwijkingen waardoor het projectmanagement tijdig bij kan sturen. Het resultaat is dat er op ieder moment in het project inzicht bestaat in het verwachte projectresultaat.

Wij ondersteunen bij de financiële onderbouwing van meer- en minderwerken en claims.

Onze aanpak

Bij de start van het project ontwikkelen en implementeren wij projectmanagementprocessen gericht op een effectieve projectbeheersing tijdens de uitvoering. Na het vaststellen van het projectbudget ondersteunen wij de projectmanager bij de budgetbewaking en signaleren wij afwijkingen. Met bijsturende maatregelen wordt de impact van afwijkingen beperkt met als doel het project binnen budget op tijd op te leveren.

Onze rapportages geven inzicht in de status en voortgang van het project. Wij verzamelen alle projectdata en met de inzet van datamanagement tools, zoals Power BI, verstrekken wij managementinformatie voor een optimale beheersing van het project.

Wij zijn onderdeel van het projectteam en dragen effectief bij aan de beheersing van het project.

Wij werken met uw software

Teamwork

Samen met uw organisatie vormen wij goed op elkaar ingespeelde projectteams met een drive voor resultaat. Vijverberg toont eigenaarschap voor de projectdoelstellingen. Vijverberg werkt volledig geïntegreerd in uw projectteam.

Heeft uw project meer nodig dan alleen ondersteuning op het gebied van Cost Management? Vijverberg biedt ook multidisciplinaire teams én specialisten voor uw inkooptrajecten, het opstellen van de contracten, het in kaart brengen en managen van data.

Daarnaast bieden wij onafhankelijke expert rapporten op het gebied van bouwtijdvertraging en kosten.

Uitgelicht project

Energiebesparingsprojecten in Nederland en Duitsland

Cosun produceert plantaardige voeding en voedingsingrediënten, diervoeding, biobased ingrediënten en groene energie. Cosun wil toonaangevend zijn in plantaardige innovatie die bijdraagt aan een duurzame wereld.

Cost team

Ron Petersen EMFC RC

Ron Petersen EMFC RC

Director Cost Management

Olaf Zwaard MSc

Olaf Zwaard MSc

Senior Cost Consultant

Adriaan van der Wal

Adriaan van der Wal

Senior Cost Consultant

Nino Batenburg MSc

Nino Batenburg MSc

Junior Cost Consultant

Benieuwd naar wat onze teams allemaal nog meer kunnen?
Liever direct contact opnemen?