Over Vijverberg

Over ons

Onze specialisten zijn hoogopgeleid en goed op elkaar ingespeeld. Onze Projectmanagement processen die zijn gebaseerd op de internationaal erkende PMI methode, wat voor een optimale beheersing van uw project zorgt. Dat is de kracht van Vijverberg.

Wij kennen uw markt. Door ruim 30 jaar ervaring binnen de markten duurzame energie, duurzaamheid, food, industrie, vastgoed en infra beheersen wij projecten met onze expertises in Procurement management, Contractmanagement, Planning management, Risicomanagement, Cost management en Data management voor zowel de opdrachtgever als de aannemer.

Daarnaast maken wij onafhankelijke expert rapporten op het gebied van bouwtijdvertraging en bouwkosten voor zowel de Nederlandse als internationale bouwprojecten.

Historie

Vijverberg was bij oprichting in 1991 het eerste bedrijf in Nederland dat zich specialiseerde in claimmanagement. Inmiddels vinden wij met 30 jaar ervaring in projectbeheersing en bouwgeschillen voor complexe bouwprojecten op elke vraag een passend antwoord.

Gedegen oplossingen

Wij zijn in staat onze opdrachtgevers breed te ondersteunen in het vaak complexe vakgebied. Vijverberg focust zich op het ontwikkelen en delen van kennis. Zo verbinden wij partijen en dit komt het beoogde resultaat ten goede. Jaren van bewezen gedegen oplossingen heeft ons niet alleen een solide reputatie opgeleverd, maar ook een team met enorm veel kennis waar u op kunt bouwen.

Meegroeien in het vak

Vijverberg groeit mee met opdrachtgevers. Tools die wij ontwikkelden voor specifiek projecten worden nu ingezet als best-practice in verschillende sectoren. We bieden een kleine selectie van toonaangevende bouwprojecten waarbij Vijverberg ondersteunde:

  • Begin jaren ’90 begonnen wij in de petrochemie met onder andere de uitbreiding van de BP-raffinaderij in Rotterdam.
  • Vanaf 2000 werkten wij mee aan toonaangevende projecten zoals de aanleg van de Hogesnelheidslijn, de bouw van een energiecentrale in Antwerpen en die van een ziekenhuis.
  • In de periode vanaf 2010 leverden wij een bijdrage aan een nieuwe energiecentrale in Rotterdam, de bouw en uitbreiding van diverse olieterminals in Nederland en België en de aanleg van Noord/Zuidlijn metroverbinding in Amsterdam.
  • In de recentere jaren, vanaf 2020, leveren wij onze bijdrage aan de grote windparken voor de kus van Nederland en Frankrijk en dragen wij bij aan de eerste projecten op het gebied van waterstof en ammonia.

Onze missie

Wij ondersteunen onze klanten met expertise, systemen en professionals in de beheersing van complexe bouwprojecten. Daarnaast bouwen we een geweldig bedrijf op dat uitstekende professionals aantrekt, ontwikkelt en behoudt.

Onze expertise

Onze Projectmanagement diensten zetten wij in op de volledige cyclus van bouwprojecten voor een optimale beheersing van uw project.

Met onze expertises in Procurement management, Contractmanagement, Planning management, Risicomanagement, Cost management en Data management beheersen wij in teamverband complexe bouwprojecten voor zowel de opdrachtgever als de aannemer.

Verder ondersteunen wij u in het voorkomen en oplossen van bouwgeschillen door middel van onafhankelijke vertragingsanalyses, onafhankelijke berekening van schade en kosten en getuige-deskundigenrapporten.

Onze waarden

Eigenaarschap

Wij nemen eigenaarschap voor de projectdoelstellingen van onze klanten.

Teamwork

Samen met onze klanten creëren we succesvolle projectteams.

Onafhankelijk

We geven onbevooroordeeld advies.

Ontwikkeling

Elke dag werken we aan het aanscherpen van kennis en competenties van onze specialisten.

Onze mensen

Vijverberg beschikt over een gedreven team van hoogopgeleide specialisten. Met in-huis ontwikkelde processen en kennis van uw markt, zijn onze specialisten inzetbaar over de gehele cyclus van uw bouwproject.

Directie

De directie van Vijverberg bestaat uit vijf leden die gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen van de organisatie en het borgen van de kwaliteit van de dienstverlening.

Wat wij doen

Onze diensten Projectmanagement en Bouwgeschillen zetten wij in op de volledige cyclus van een project. Dit doen wij voor zowel opdrachtgevers als opdrachtnemers. Daarnaast verzorgt Vijverberg onafhankelijke expert rapporten op het gebied van bouwtijdvertraging en kosten.

Projectmanagement

Vijverberg biedt een totaaloplossing voor het beheersen van bouwprojecten van engineering, procurement, construction tot en met commissioning. Ons Projectmanagement richt zich op industriële projecten aan de opdrachtgeverszijde.

Projectmanagement

Bouwgeschillen

Vijverberg maakt op feiten gebaseerde analyses voor een efficiënte oplossing van bouwgeschillen. Dit doen wij met onafhankelijke berekeningen van schade en kosten, onafhankelijke vertragingsanalyses en getuige-deskundigenrapporten voor zowel opdrachtgevers als opdrachtnemers.

Bouwgeschillen

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag of kunnen wij u ergens mee helpen?

Wij zijn bereikbaar via telefoonnummer 088-8008650, info@vijverberg.com of vul ons contactformulier in, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.