Project­management

Projectmanagement voor bouwprojecten

Vijverberg is uw partner in professioneel projectmanagement voor bouwprojecten. Wij richten ons op industriële projecten aan de opdrachtgeverszijde. Hiermee leveren wij onze bijdrage aan de energietransitie. Vijverberg biedt een totaaloplossing voor het beheersen van alle projectfasen van engineering, procurement, construction tot en met commissioning.

Onze kracht ligt in teams van goed op elkaar ingespeelde professionals met PMP gecertificeerde projectmanagers. Wij gebruiken eigen processen gebaseerd op de internationaal erkende PMI methode en sturen op feiten, ondersteund door Power BI. Samen met onze klanten vormen we succesvolle projectmanagement teams.

Wat u van onze Projectmanagement kunt verwachten

Werken vanuit een contract strategie

Goed op elkaar ingespeelde professionals

Eigen projectmanagement methodes

Sturen op KPI’s

Uw partner in Projectmanagement

Wij zijn uw projectmanagement partner tijdens alle fases van bouwprojecten. Samen met uw team ontwikkelen wij de beste contract strategie voor uw project. Welke projectvorm leidt tot het laagste risicoprofiel en de hoogste kans op een succesvolle uitvoering.

Op basis van de contract strategie vormen wij samen met uw organisatie een opdrachtgevers projectteam. Wij werken vanuit een organogram waarbij wij de rollen invullen die u niet in huis heeft. Onze professionals werken volgens in-huis Vijverberg processen.

Tijdens de uitvoering werken onze consultants vanaf de bouwplaats. Wij zitten dicht op het werk. Ons focus ligt op stuurinformatie. Aan de hand van KPI’s, zorgen wij ervoor dat de Project Manager onderbouwde besluiten kan nemen over het al dan niet toevoegen van resources of het instrueren van scope wijzigingen.

Bij de commerciële afronding van bouwprojecten is er geregeld discussie over vertraging of kosten. Wilt u weten of er recht is op bouwtijdverlenging en/of kostenvergoeding? Wij maken onafhankelijke vertragings- en/of kostenanalyses.

Onze aanpak

Samen met u starten wij met het opstellen van de contract strategie. Hoe kan het project op de markt worden gebracht met het laagste risicoprofiel? Welke partij doet de engineering? Is een hoofdaannemer de beste oplossing, of is het risicoprofiel juist gunstiger met een onderverdeling in kleinere pakketten?

Op basis van de contractstrategie adviseren wij over het benodigde opdrachtgevers projectteam om een goede gesprekspartner te zijn voor de aannemers, reeds in de tenderfase. Wij werken vanuit een organogram waarbij wij uw organisatie aanvullen met de rollen die u niet in huis heeft.

Aansluitend maken wij het eerste master schedule voor het project. Deze is gebaseerd op de WBS (Work Breakdown Structure) en omvat onder andere alle doorlooptijden van vergunningsprocedures en vormt de basis voor de milestone schedules in de contracten met de aannemers.

In de structuur van het WBS maken wij ook de cost control structuur zodat er gedetailleerd inzicht is in of het budget compleet is en in de verschuivingen tot final investment decision.

Wij stellen contracten op en samen met u selecteren wij de beste aannemers voor uw project en voeren de onderhandelingen met hen. Hierbij zijn wij gericht op het voorbereiden van transparante besluitvormingsdocumenten voor uw board.

Tijdens de uitvoering werken onze consultants vanaf de bouwplaats. Wij zitten dicht op het werk. De focus ligt op het realiseren van stuurinformatie. Aan de hand van KPI’s, zorgen wij ervoor dat de Project Manager onderbouwde besluiten kan nemen over het al dan niet toevoegen van resources of het instrueren van scope wijzigingen. Op basis van dezelfde informatie verzorgen wij board rapportages.

Onze ervaren projectmanagement professionals en de inzet van onze eigen processen resulteren in succesvolle projecten.

Teamwork

Samen met uw organisatie vormen wij goed op elkaar ingespeelde projectteams met een drive voor resultaat. Vijverberg toont eigenaarschap voor de projectdoelstellingen.

In functie van de contractstrategie adviseren wij over het benodigde opdrachtgevers projectteam om een goede gesprekspartner te zijn voor de aannemers, reeds in de tenderfase.

Wij werken vanuit een organogram waarbij wij uw organisatie aanvullen met de rollen die u niet in huis heeft. In de eerste fase werken wij een klein team om de essentiële functies, planning, cost en procurement, professioneel in te vullen. Tijdens de uitvoering schalen wij op met de groei van het project.

Uitgelicht project

De bouw van een inkoopstation voor windpark Maasvlakte 2

Op de tweede Maasvlakte bouwt Eneco in opdracht van Rijkswaterstaat een windpark met 116 megawatt vermogen. De 22 innovatieve onshore windturbines worden aangesloten op een substation door SPIE.

Projectmanagement team

Jan-Willem van Beek

Jan-Willem van Beek

Director Project Management

Erik Mertens BSc

Erik Mertens BSc

Senior Contracts Consultant

Kiki Klee MSc

Kiki Klee MSc

Senior Planning Consultant

Olaf Zwaard MSc

Olaf Zwaard MSc

Senior Cost Consultant

Benieuwd naar wat onze teams allemaal nog meer kunnen?
Liever direct contact opnemen?