Referenties Infrastructuur

Vijverberg werkt aan toonaangevende projecten in de infrastructuur. Wij zetten onze specialisten in op de gehele cyclus van het project. Bekijk ook onze projecten in vastgoed, opslag van waterstof, duurzame energie, food, energie, petrochemische industrie, transport & logistiek en olie & gas.

Nieuwe Sluis Terneuzen
Locatie: Terneuzen
Client: Ballast Nedam / Heijmans
Service: Contract Management

Oosterweelverbinding
Locatie: Antwerpen (BE)
Client: Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel
Service: Tender Management
Omvang: € 3.25 miljard

Aanbesteding van nieuwe ringweg. De Oosterweelverbinding maakt de Antwerpse Ring rond. De knooppunten Linkeroever, Oosterweel, Groenendaallaan en Schijnpoort worden met elkaar verbonden met tunnels en sleuven.

Modernisering Objecten Bediening Zeeland (MOBZ)
Locatie: Zeeland
Client: Cofely Energy & Infra
Service:Project Controls
Omvang: 2 Nautische Centrales en 12 sluizen en bruggen

Renovatie en aanpassing van sluizen & bruggen en de bijbehorende besturings- & bedieningssystemen. Daarnaast ook het realiseren van bediening op afstand via de nieuwe Nautische Centrale Terneuzen.

Hart van Zuid
Locatie: Rotterdam
Client: Ballast Nedam / Heijmans
Service: Project Controls
Omvang: € 200 miljoen

Realisatie van gebiedsontwikkeling rondom het Zuidplein en Ahoy. Hierdoor transformeert het tot een veelzijdig gebied waarin cultuur en sport, winkelen en horeca, congres- en hotelfaciliteiten op een toegankelijke manier samenkomen.

Amstelveenlijn
Locatie: Amstelveen
Client: Volker Wessels
Service: Tender Management
Omvang: 19 km

Tender realisatie lightrail. De huidige tram-/metroverbinding van de Amstelveenlijn wordt omgebouwd naar een lightrail verbinding. Daarvoor worden zowel het spoor als de haltes omgebouwd. Daarnaast worden drie ongelijkvloerse kruisingen met het wegverkeer gerealiseerd.

Aansluiting A16/A13
Locatie: Rotterdam
Client: Strukton
Service: Tender Management
Omvang: 11 km

Tender ten behoeve van nieuw aan te leggen snelweg. Om de doorstroom op de A13 en A20 rondom Rotterdam te vergroten wordt de A16 aangesloten op de A13. De nieuwe rijksweg wordt gerealiseerd tussen vliegveld Zestienhoven en het Terbregseplein.

Renovatie Stuwensemble Nederrijn Lek
Locatie: Hagestein, Amerongen & Driel
Client: Siemens Nederland
Service: Tender Management
Omvang: ± 15.000 schepen

Tender voor de renovatie van drie stuw- en sluiscomplexen in de Nederrijn en de Lek. Deze zijn belangrijk voor het watermanagement van Nederland en zorgen bijv. dat het IJsselmeer op peil blijft. Naast het vervangen van de stuwen wordt ook de bediening en besturing van het complex vernieuwd.

NoordZuidlijn
Locatie: Amsterdam
Client: VIA & Dienst Metro & Tram Amsterdam
Service: Project Controls
Omvang: 10 km

Nieuwbouw metrolijn ‘De NoordZuidlijn’ is de nieuwe verbinding tussen Amsterdam noord en Amsterdam zuid. Tussenliggend worden 7 stations gerealiseerd waarvan 5 ondergronds. Bij dit grootschalige project zijn veel partijen betrokken en dat vraagt om een goede coördinatie.