Referenties Infrastructuur

Vijverberg werkt aan toonaangevende projecten.

Vertraging, Verstoring of Inefficiëntie?

Jouke van der Schors MA MSc
Managing Director at Vijverberg Management Consultants

Infrastructuur

NoordZuidlijn
Locatie: Amsterdam
Client: VIA & Dienst Metro & Tram Amsterdam
Service: Project Controls
Omvang: 10 km

Nieuwbouw metrolijn ‘De NoordZuidlijn’ is de nieuwe verbinding tussen Amsterdam noord en Amsterdam zuid. Tussenliggend worden 7 stations gerealiseerd waarvan 5 ondergronds. Bij dit grootschalige project zijn veel partijen betrokken en dat vraagt om een goede coördinatie.

Aansluiting A16/A13
Locatie: Rotterdam
Client: Strukton
Service: Tender Management
Omvang: 11 km

Tender ten behoeve van nieuw aan te leggen snelweg. Om de doorstroom op de A13 en A20 rondom Rotterdam te vergroten wordt de A16 aangesloten op de A13. De nieuwe rijksweg wordt gerealiseerd tussen vliegveld Zestienhoven en het Terbregseplein.

Oosterweelverbinding
Locatie: Antwerpen (BE)
Client: Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel
Service: Tender Management
Omvang: € 3.25 miljard

Aanbesteding van nieuwe ringweg. De Oosterweelverbinding maakt de Antwerpse Ring rond. De knooppunten Linkeroever, Oosterweel, Groenendaallaan en Schijnpoort worden met elkaar verbonden met tunnels en sleuven.

Amstelveenlijn
Locatie: Amstelveen
Client: Volker Wessels
Service: Tender Management
Omvang: 19 km

Tender realisatie lightrail. De huidige tram-/metroverbinding van de Amstelveenlijn wordt omgebouwd naar een lightrail verbinding. Daarvoor worden zowel het spoor als de haltes omgebouwd. Daarnaast worden drie ongelijkvloerse kruisingen met het wegverkeer gerealiseerd.

Renovatie Stuwensemble Nederrijn Lek
Locatie: Hagestein, Amerongen & Driel
Client: Siemens Nederland
Service: Tender Management
Omvang: ± 15.000 schepen

Tender voor de renovatie van drie stuw- en sluiscomplexen in de Nederrijn en de Lek. Deze zijn belangrijk voor het watermanagement van Nederland en zorgen bijv. dat het IJsselmeer op peil blijft. Naast het vervangen van de stuwen wordt ook de bediening en besturing van het complex vernieuwd.

Modernisering Objecten Bediening Zeeland (MOBZ)
Locatie: Zeeland
Client: Cofely Energy & Infra
Service:Project Controls
Omvang: 2 Nautische Centrales en 12 sluizen en bruggen

Renovatie en aanpassing van sluizen & bruggen en de bijbehorende besturings- & bedieningssystemen. Daarnaast ook het realiseren van bediening op afstand via de nieuwe Nautische Centrale Terneuzen.

Hart van Zuid
Locatie: Rotterdam
Client: Ballast Nedam / Heijmans
Service: Project Controls
Omvang: € 200 miljoen

Realisatie van gebiedsontwikkeling rondom het Zuidplein en Ahoy. Hierdoor transformeert het tot een veelzijdig gebied waarin cultuur en sport, winkelen en horeca, congres- en hotelfaciliteiten op een toegankelijke manier samenkomen.

NoordZuidlijn Locatie: Amsterdam Client: VIA & Dienst Metro & Tram Amsterdam Service: Project Controls Omvang: 10 km Nieuwbouw metrolijn ‘De NoordZuidlijn’ is de nieuwe verbinding tussen Amsterdam noord en Amsterdam zuid. Tussenliggend worden 7 stations gerealiseerd waarvan 5 ondergronds. Bij dit grootschalige project zijn veel partijen betrokken en dat vraagt om een goede coördinatie.
Amstelveenlijn Locatie: Amstelveen Client: Volker Wessels Service: Tender Management Omvang: 19 km Tender realisatie lightrail. De huidige tram-/metroverbinding van de Amstelveenlijn wordt omgebouwd naar een lightrail verbinding. Daarvoor worden zowel het spoor als de haltes omgebouwd. Daarnaast worden drie ongelijkvloerse kruisingen met het wegverkeer gerealiseerd.
Aansluiting A16/A13 Locatie: Rotterdam Client: Strukton Service: Tender Management Omvang: 11 km Tender ten behoeve van nieuw aan te leggen snelweg. Om de doorstroom op de A13 en A20 rondom Rotterdam te vergroten wordt de A16 aangesloten op de A13. De nieuwe rijksweg wordt gerealiseerd tussen vliegveld Zestienhoven en het Terbregseplein.
Renovatie Stuwensemble Nederrijn Lek Locatie: Hagestein, Amerongen & Driel Client: Siemens Nederland Service: Tender Management Omvang: ± 15.000 schepen Tender voor de renovatie van drie stuw- en sluiscomplexen in de Nederrijn en de Lek. Deze zijn belangrijk voor het watermanagement van Nederland en zorgen bijv. dat het IJsselmeer op peil blijft. Naast het vervangen van de stuwen wordt ook de bediening en besturing van het complex vernieuwd.
Modernisering Objecten Bediening Zeeland (MOBZ) Locatie: Zeeland Client: Cofely Energy & Infra Service:Project Controls Omvang: 2 Nautische Centrales en 12 sluizen en bruggen Renovatie en aanpassing van sluizen & bruggen en de bijbehorende besturings- & bedieningssystemen. Daarnaast ook het realiseren van bediening op afstand via de nieuwe Nautische Centrale Terneuzen.
Oosterweelverbinding Locatie: Antwerpen (BE) Client: Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel Service: Tender Management Omvang: € 3.25 miljard Aanbesteding van nieuwe ringweg. De Oosterweelverbinding maakt de Antwerpse Ring rond. De knooppunten Linkeroever, Oosterweel, Groenendaallaan en Schijnpoort worden met elkaar verbonden met tunnels en sleuven.
Hart van Zuid Locatie: Rotterdam Client: Ballast Nedam / Heijmans Service: Project Controls Omvang: € 200 miljoen Realisatie van gebiedsontwikkeling rondom het Zuidplein en Ahoy. Hierdoor transformeert het tot een veelzijdig gebied waarin cultuur en sport, winkelen en horeca, congres- en hotelfaciliteiten op een toegankelijke manier samenkomen.