Contracting & Procurement

Voor opdrachtgevers verzorgen wij het volledige proces van het contracteren van aannemers, inclusief het opstellen van contracten, planning en budget. 

Samen met u zetten wij een professionele tenderprocedure op voor het vinden van de beste aannemer.

VUMC

Wat u van onze Contracting & Procurement services kunt verwachten

i

Contract
strategie

R

Tender procedure voor het vinden van de beste aannemer

Stage gate 
planning

Budget &
cashflow planning

Risico analyse in de tenderfase

Prev Next

Met de contractstrategie ondersteunen wij u in de keuze van de juiste contractvorm en geven advies welke organisatievorm, betalingsvorm en algemene voorwaarden het meest geschikt is voor uw project.

Daarna zetten wij samen met u een professionele tenderprocedure op gericht op het vinden van de beste aannemer voor uw project. Wij geven u inzicht in deliverables per (investering)fase, de tenderprocedures en de planning van de uitvoering. In de contractingfase is het is essentieel om inzicht te hebben wat de impact is in tijd van strategische keuzes.

Wij verzorgen de opzet en inrichting van het projectbudget. Het budget heeft een eenduidige koppeling met de scope baseline en planning baseline van het project. Wij maken risicoanalyses voor het aanbestedingstraject en gedurende de uitvoering van het project. Deze zijn dynamisch en hebben een voortgang in de tijd. Wij bieden zowel kwalitatieve als kwantitatieve risicoanalyses zoals Montecarlo.

Samen met uw organisatie vormen wij goed op elkaar ingespeelde projectteams met een drive voor resultaat. Vijverberg toont eigenaarschap voor de projectdoelstellingen.

Heeft uw project meer nodig dan alleen ondersteuning op het gebied van Contracting & Procurement? Vijverberg biedt ook multidisciplinaire teams én specialisten in contracten, planning, risico en planning en claims.

Daarnaast bieden wij onafhankelijke expert rapporten op het gebied van bouwtijdvertraging en kosten.

Referentie projecten

Contractering vervanging tanks

Locatie: Bergen op Zoom
Opdrachtgever: allnex
Omvang: 14 tanks

allnex – marktleider in industriële coatingharsen - heeft een project in de markt gezet voor de vervanging van 14 tanks op haar productielocatie in Bergen op Zoom. Het project vraagt om specifieke certificering, waardoor het een extra uitdaging is om de juiste aannemer te vinden.

Samen met allnex heeft Vijverberg voor dit project de contractstrategie bepaald. Op basis van de contractstrategie hebben wij de commerciële contractdocumenten opgesteld.

Aansluitend hebben wij allnex ondersteund in de preselectie van aannemers en de contractvoorwaarden uit onderhandeld met de beste aannemer.

Uitbreiding terminals in Antwerpen

Locatie: Antwerpen
Opdrachtgever: Vesta Terminals
Omvang: 150.000 m³

Vijverberg heeft Vesta Terminals begeleid in het contracting & procurement proces voor de uitbreiding van haar terminal. Wij hebben de contracting strategie opgezet, FIDIC contracten opgesteld en ondersteund in de onderhandelingen met de aannemers. Tevens maakten wij een 4D visualisatie van de planning, welke is ingezet om de aanbiedingsplanningen te evalueren en tot een goede geïntegreerde planning te komen.

Engie

Locatie: Rotterdam Maasvlakte
Client: Engie Nederland
Omvang: 800 MW

Vijverberg heeft Engie ondersteund bij de contracting & procurement voor een biomassa bijstook installatie voor een kolencentrale. De werkzaamheden omvatten advisering in de toepassing van het contract en het namens Engie voeren van onderhandelingen met de aannemers.

Maak kennis met onze Contracting & Procurement specialisten

Met 35 specialisten bieden wij een integrale aanpak voor uw bouwproject. Onze Contracting & Procurement specialisten zijn hoog opgeleide professionals met de juiste ervaring en direct inzetbaar op uw project.

Best Practices

In onze Best Practices leest u hoe wij
onze expertise in de praktijk brengen.

contracting en procurement bouwprojecten
Bel voor meer informatie
of een vrijblijvende afspraak

Neem contact op met Jouke van der Schors

088-8008650

Wilt u uitnodigingen ontvangen voor
onze kennisbijeenkomsten? Meld u dan hier aan!