Planning en Coördinatie

De projectplanning is de belangrijkste tool in de projectbeheersing. Vijverberg is specialist in het opzetten van projectplanningen voor complexe projecten en zorgt voor een breed gedragen en geaccepteerde planning. Dit gaat verder dan het verwerken van de informatie in een planningstool. Vijverberg verzorgt ook de organisatie van het proces om dit te bereiken.

De benodigde informatie wordt verzameld via interviews en interactieve planning sessies. Vijverberg vertaalt en presenteert deze informatie zo dat het projectteam in staat is om de aanpak en productiecijfers te challengen en te optimaliseren. Vijverberg past bijvoorbeeld draaiboeken en 4D planning toe omdat deze toegankelijker zijn dan Gantt Charts.

Naar behoefte van het project en de processen binnen uw organisatie maakt Vijverberg eek keuze uit de inzet van de volgende tools en methodieken: Stage Gate, Scrum, Lean & Last Planner, 4D (Synchro), Resource- and Cost loading, Monte Carlo-analysis, Physical Progress Measurement, Earned Value Management.

Coördinatie

Wij kijken verder vooruit en bereiden het projectteam voor op wat komen gaat. Dit passen wij ook toe in de uitvoeringscoördinatie. Het proces borgt dat raakvlakken tussen partijen tijdig worden geïdentificeerd en uitgewerkt.

Ritme in projectrapportages

Vijverberg brengt ritme en eenduidigheid aan binnen een project als het om rapporteren gaat. Wij zetten in op het slim ontsluiten van (al beschikbare) statusinformatie naar één locatie en het minimaliseren van de belasting van teamleden in dit proces. Dit geeft continu inzicht in de status van het project, in de afwijkingen en de noodzaak tot beheersmaatregelen.

Realistische projectplanning

Een realistische projectplanning zorgt voor een voorspelbaar projectresultaat. Vijverberg verzorgt de planning, coördinatie en rapportages.