Planning Management
voor bouwprojecten

Vijverberg is uw partner in professionele planningen voor bouwprojecten. Projectplanning is het belangrijkste project beheersingsproces om bouwprojecten op tijd en binnen budget te realiseren. Wij verzorgen de planning over de gehele levenscyclus van bouwprojecten, stellen de planning op in de tenderfases, verzorgen planning en coördinatie tijdens de uitvoering. Daarnaast stellen wij vertragingsanalyses op.

Planning-voor-bouwprojecten

Wat u van onze planning voor bouwprojecten kunt verwachten

BPKV
& BAFO

Opstellen
projectplanning

Actualiseren
planning

Voortgangs-
rapportage

Vertragings-
analyse

Prev Next

Wij zijn uw planningspartner tijdens alle fases van bouwprojecten. In de tenderfase ondersteunen wij opdrachtgevers met het maken van de projectplanning voor een succesvolle projectuitvoering. In deze fase ondersteunen wij aannemers met het opstellen van planning voor succesvolle aanbiedingen.

Na gunning werken wij planning verder uit. Tijdens de uitvoering monitoren wij de voortgang, signaleren tijdig afwijkingen en zoeken naar mogelijkheden tot versnelling van de projectplanning.

Bij de commerciële afronding van bouwprojecten is er geregeld discussie over vertraging. Wilt u weten of er recht is op bouwtijdverlenging? Wij maken onafhankelijke vertragingsanalyses.

Samen met u bepalen we de eisen aan de planning en aan het planningsproces. Wij nemen de verantwoordelijkheid voor het opstellen van de planning. Vaak combineren wij de planning met de coördinatie tussen de aannemers op bouwprojecten.

Aan de hand van uw wensen maken wij een plan van aanpak. Tijdens de uitwerking van het plan van aanpak maken wij veel tijd voor het creëren van draagvlak, onder andere door het organiseren van Lean sessies. Wij zorgen voor begrijpelijke planningen door toepassing van de nieuwste technieken zoals 4D planningen, draaiboeken en stappenplannen.

Tijdens de uitvoering werken onze consultants vanuit de bouwkeet en verifiëren zelf de voortgang van het werk. Op basis van deze informatie verzorgen wij dagelijkse en wekelijkse coördinatie meetings en management rapportages.

Samen met uw organisatie vormen wij goed op elkaar ingespeelde projectteams met een drive voor resultaat. Vijverberg toont eigenaarschap voor de projectdoelstellingen.

Heeft uw project meer nodig dan alleen ondersteuning op het gebied van projectplanning? Vijverberg biedt ook multidisciplinaire teams én specialisten in contracten, inkoop, risico en kosten.

Daarnaast bieden wij onafhankelijke expert rapporten op het gebied van bouwtijdvertraging en kosten.

Referenties Planning projecten

Industrie

Upgrade productielocatie
Locatie: Kruiningen
Client: Lamb Weston Meijer
Service: Planning Management

Upgrade van productielijnen voor frozen potato products op meerdere locaties. Vijverberg heeft de overall projectplanning opgesteld aan de hand van leansessies met de aannemers. Tijdens de uitvoering heeft Vijverberg de coordinatie tussen de aannemers verzorgd en de voortgang gerapporteerd.

Datacenters

Bouw van hyperscale datacenters
Locatie: Nederland, Belgïe en Denemarken
Service: Planning Management

Vijverberg verzorgt het opstellen van baseline planningen, het verzamelen en verwerken van de progress, het updaten van de forecasts, coördineren van de planningen van de werkzaamheden van de verschillende aannemers, het opstellen van managementrapportages.

Energie

Onderhoud en splijtstofwissel kerncentrale
Locatie: Borssele
Client: EPZ
Service: Planning Management

Vijverberg verzorgt de planning tijdens de voorbereiding en uitvoering van het onderhoud van kerncentrale Borssele.

Vastgoed

VU MC Imaging Center
Locatie: Amsterdam
Client: Ballast Nedam & ULC
Service: Planning Management

Vijverberg heeft het opstellen van de comissioning planning en het rapporteren van de voortgang van de planning voor de bouw van het Imaging Center verzorgd.

Infra

Oosterweelverbinding
Locatie: Antwerpen (BE)
Client: Lantis
Service: Planning Management

De Oosterweelverbinding maakt de Antwerpse Ring rond. Vijverberg stelt de Masterplanning op en beoordeelt de aannemersplanningen.

Maak kennis met onze Planners

Met 35 specialisten bieden wij een integrale planning aanpak voor bouwprojecten. Onze Planners zijn hoog opgeleide professionals met de juiste ervaring en direct inzetbaar op uw bouwproject.

Wij werken met

Best Practices

In onze Best Practices leest u hoe wij
onze expertise in de praktijk brengen.

Vijverberg-Project-Management

Bel voor meer informatie
of een vrijblijvende afspraak

Neem contact op met Guido Gielen

088-8008650

Wilt u uitnodigingen ontvangen voor
onze kennisbijeenkomsten? Meld u dan hier aan!